• Programi
 • pohađanje satova borilačkih vještina

  Borilačke vještine doprinose razvoju u pozitivnom smjeru, rastu samopouzdanja te uvelike doprinose stjecanju radnih navika. Također, borilačke vještine su se pokazale kao uspješan alat za rješavanje svakodnevnog stresa, te doprinose boljoj disciplini i koncentraciji.

  Redovno bavljenje sportom ima mnogo korisnih efekata na fizičku i psihološku sposobnost. Na kraju, ali ne manje važno, stari Latininjani su skovali dobro poznatu krilaticu: U zdravom tijelu zdrav duh. Rekreativno bavljenje sportom donosi koristi tijekom cijelog života.

  10 razloga zašto je dobro baviti se borilačkim sportom

  1. Dokazano je da redovna tjelesna aktivnost pomaže u smanjenju stresa. Fizička aktivnost aktivira hormon sreće serotonin, što daje osećaj zadovoljstva. Rekreativci su zdravi, sretni i zadovoljni ljudi.
  2. Redovna tjelesna aktivnost također ima pozitivan učinak na performanse rada – fizičke i intelektualne.
  3. Tjelesna aktivnost, individualan i timski rad, povećava samopouzdanje i time pomaže pojedincima da se osjećaju bolje u svojoj koži i u društvu.
  4. Fizička aktivnost pozitivno utiče na kvalitetu spavanja. San je izvor energije, povećava koncentraciju i mentalne sposobnosti.
  5. Redovno bavljenje sportom i aktivnim stilom života garantuje duži život.
  6. Bavljenje borilačkim sportom pomaže djeci u razvijanju motoričke, društvene, kreativne i mentalne sposobnosti.
  7. Bavljenje sportom omogućava pozitivan pogled na život.
  8. Društva koja vježbaju zajedno, ostaju zajedno.
  9. Dobra fizička pripremljenost je garancija za zdrav, sretan i dug život.
  10. Baveći se sprotom možemo upoznati mnoge divne ljude, obići zanimljiva mjesta i aktivno uživati.
 • Borilačke vještine za odrasle i rekreativce

  U današnje vrijeme klubovi uglavnom usmjeravaju svoj rad u postizanje rezultata u profesionalnom sportskom nadmetanju. Vrhunski sport ima za cilj rezultat, vrhunski domet, oštru selekciju i sl. Zbog tih svih navedenih razloga aktivno sudjelovanje u radu jednog sportskog borilačkog kluba, između ostaloga uvjetovano je godinama polaznika te zdravstvenom stanju istog.

  Kako bismo u borilački sport uključili sve uzraste bez obzira na spol, godine i zdravstveno stanje polaznika napravili smo grupu za rekreativno bavljenje borilačkim sportom (rekreativci). Osnovni cilj je zadovoljavanje potrebe za očuvanjem, održavanjem, poboljšavanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja te u cilju obogaćivanja slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i sportskim aktivnostima kroz bavljenje borilačkim sportom.

  Osim što ćete si poboljšati motoriku, snagu i eksplozivnost, na ovim treninzima naučit ćete i osnove samoobrana, bacanja i padova koje vam mogu biti izuzetno korisne u raznim životnim situacijama.

  Program rada rekreativnog bavljenja borilačkim sportom nadoknađuje one potrebe koje nam u dnevnim obvezama nedostaju, pa se bavljenjem borilačkim sportovima u slobodno vrijeme reflektira i na efikasnost i zadovoljstvo na radnom mjestu, ali i na sve bitne sastavnice života, obitelj, prijatelje i dr.

  Više informacija

 • Borilačke vještine za djecu

  Borilačke vještine za djecu jačaju karakter djeteta, pružaju mu tjelovježbu i obuku iz samoobrane, poboljšavaju djetetove sposobnosti i vještine.

  Osnažite svoje dijete sa samoobranama i izbjegavanjem sukoba uz sigurnu edukaciju/obrazovanje uz pomoć naših vrhunski educiranih trenera!

  Sva djeca i tinejdžeri trebaju naučiti kako biti sigurniji, svjesniji, imati strategiju obrane i nenasilne vještine rješavanja sukoba. Hapkido klub "BROD" kao centar borilačkih vještina drži ovaj sveobuhvatni program koji je nužan za svu djecu.

  Samo neke od prednosti borilačkih vještina:

  • Samopoštovanje
  • Samodisciplina
  • Poštovanje prema sebi i drugima
  • Koncentracija
  • Poboljšane ocjena u školi
  • Osobna odgovornost
  • Kondicija
  • Fleksibilnost
  • Samoobrana
  • Upoznavanje novih prijatelja i zabava

  Više informacija

 • Sportom do zdravijeg društva

  Pošto se po nekim statistikama 62 % stanovništva ne bavi nikakvom vrstom tjelesne aktivnosti, na ovaj način želimo sport približiti što većem broju osoba s područja naše županije. Program traje od 08.01.2018. pa sve do kraja godine, odnosno do 21.12.2018. godine. Svi ste pozvani da nam se pridružite. Kroz treninge prilagođene rekreativcima i početnicima u sportu, dovest ćemo sve polaznike na zavidnu razinu kako fizičke tako i psihološke spreme, te kroz edukativne radionice educirati polaznike o važnosti bavljenja sportom i pravilne prehrane te njihovom utjecaju na zdravlje, kao i o važnosti fair playa, odnosno poštivanju pravila i jednakom tretmanu svih uključenih osoba i promjena svijesti o važnosti uključivanja u sportske aktivnosti od najranije dobi.

  Više informacija

 • Kardio kickboxing trening

  Ovaj trening pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačati strukturu kostiju i ono što je možda najvažnije od svega - povećati vaše samopouzdanje.

  Borilački sport nije namijenjen samo muškarcima i ne mora imati onu nasilnu stranu. Naime, sve više i više u svijetu postaje trend treniranja kardio borilačkih sportova popularno nazvan kardio kickboxing, koji ima sve elemente pravog borilačkog sporta, ali bez borilačkog kontakta. Naime, kada se bilo koji borilački sport uzme kao način vježbanja bez tog borilačkog kontakta on može biti savršena rekreacija s mnogim dobrim stranama. Redovito treniranje kardio kickboxinga sigurno će vam se isplatiti kada ćete već nakon nekoliko mjeseci vidjeti razliku u svojem tijelu.

  Dakle, ako želite oblikovati svoje ruke i noge, zategnuti trbuh i stražnjicu i sve one druge dijelove tijela koje trebate zategnuti to je definitivno trening za vas. Naravno, osim ljepšeg tijela kardio kickboxing ima još mnoge druge dobre strane - pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačati strukturu kostiju i ono što je možda najvažnije od svega - povećati vaše samopouzdanje.

  Više informacija