• Kardio kickboxing trening

 • Ovaj trening pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačati strukturu kostiju i ono što je možda najvažnije od svega - povećati vaše samopouzdanje.

  Borilački sport nije namijenjen samo muškarcima i ne mora imati onu nasilnu stranu. Naime, sve više i više u svijetu postaje trend treniranja kardio borilačkih sportova popularno nazvan kardio kickboxing, koji ima sve elemente pravog borilačkog sporta, ali bez borilačkog kontakta. Naime, kada se bilo koji borilački sport uzme kao način vježbanja bez tog borilačkog kontakta on može biti savršena rekreacija s mnogim dobrim stranama. Redovito treniranje kardio kickboxinga sigurno će vam se isplatiti kada ćete već nakon nekoliko mjeseci vidjeti razliku u svojem tijelu.

  Dakle, ako želite oblikovati svoje ruke i noge, zategnuti trbuh i stražnjicu i sve one druge dijelove tijela koje trebate zategnuti to je definitivno trening za vas. Naravno, osim ljepšeg tijela kardio kickboxing ima još mnoge druge dobre strane - pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačati strukturu kostiju i ono što je možda najvažnije od svega - povećati vaše samopouzdanje.

  Gubitak težine
  Da ne bi bilo zabune kardio kickboxing je za osobe koje vole vježbe vrlo visokog intenziteta, no to je ujedno i najbolji način za gubitak suvišnih kilograma. S druge strane, osim zdravog gubitka kilograma, s ovim vježbama će se automatski oblikovati tijelo te ćete izgledati mnogo bolje, što je na kraju krajeva i cilj vježbanja.

  Vremenska efektivnost
  U današnje vrijeme kad svi imamo vrlo intenzivan tjedni ritam, pa uz posao i obiteljske obaveze teško se mogu ugurati česti i dugi treninzi kako bi ostali u formi ili ponovno došli u formu. Kardio kickboxing zato je savršen jer apsolutno obuhvaća vježbe za sve dijelove tijela, a neka istraživanja pokazala su da se može sagorjeti i do 1200 kalorije u samo sat vremena, iako je to potrebno uzeti s određenom rezervom.

  Ipak, učinci su očiti gotovo odmah. Ako možete odvojiti vrijeme za tri to četiri treninga tjedno, po sat vremena, rezultati će biti vidljivi već nakon tri tjedna. S nešto manje treninga tjedno, rezultati će isto doći, ali nešto sporije. Najmanja frekvencija treninga je dva puta tjedno.

  Poboljšane motoričke sposobnosti
  Nespretni ste, teško se snalazite u prostoru, motorika vam je zakržljala, refleksi nepostojeći, a ravnoteža, bolje niti da ne pričamo o njoj?

  Kardio kickboxing je definitivno sport s kojim ćete poboljšati sve gore navedene stvari. Umjesto neprirodnih i ukočenih pokreta, vaše tijelo će se gibati glatko, izoštriti će vam se refleksi, motorika i ravnoteža će vam biti usklađena, što će vam definitivno pomoći u svim segmentima života. Napomena za žene - nemojte zaboraviti da žensko tijelo nakon 35. godine, a posebno nakon 40. počinje ulaziti u određene fizičke promjene, koje se mogu uvelike usporiti s redovitim vježbanje.

  Ojačanje strukture kosti
  Kako starimo postajemo sve više i više krhki, žene posebno zbog osteoporoze, ali i ovog puta kardio kickboxing može pomoći po tom pitanju. Naime, kosti se i ne razlikuju mnogo od mišića, jer ako ih ne koristite one slabe, isto kao što je slučaj s mišićima. Jačanje i rast koštane mase povećava se kroz intenzivno vježbanje, pa je kardio kickboksing definitivno dobar izbor. Jače kosti, manje ozljeda.

  Jačanje mišića
  Jačanje i oblikovanje mišićne mase je definitivno jedan od najvažnijih aspekata bilo koje vrste vježbanja pa tako i kardio kickboxinga. Naime, trening kardio kickboxinga sastoji se i od udaranja vreća koje pružaju prilično veliki otpor, što pak stimulira vaše mišiće na dodatan rad i jačanje. Dok će vam primjerice zumba ili trčanje dati dobar kardio trening s kojim ćete potaknuti cirkulaciju i izmjenu tvari, neće vam puno pomoći oko stvaranje mišićne mase.

  Povećanje samopouzdanja
  Budite iskreni i priznajte - ljepše i oblikovanije tijelo, više samopouzdanja. Uz to kada dodate smjelost pokreta, spretnost i gracioznost mačke, to će sigurno utjecati na vaše samopouzdanje. Kada se osjećate fizički jaki i lijepi, također, ćete se tako i mentalno osjećati. Kardio kickboxing može definitivno promijeniti vaš život na bolje u svim pogledima.

 • Pogledajte ovaj zanimljiv video i uvjerite se da kardio kikboxing mogu trenirati sve dobne skupine kao i osobe sa različitim konstitucijama tijela. Nakon ovog videa više nećete imati izgovor zašto se još niste pridružili našim treninzima.