• Programi Sportom do zdravijeg društva
  • Sportom do zdravijeg društva

  • Hapkido klub "BROD" kao sportska ustanova preuzela je na sebe i obvezu informiranja, educiranja i oplemenjivanja društva, kao i zdravstvene brige oko društva u lokalnoj zajednici. 

    Pošto se po nekim statistikama 62 % stanovništva ne bavi nikakvom vrstom tjelesne aktivnosti, na ovaj način želimo sport približiti što većem broju osoba s područja naše županije. Program traje od 08.01.2018. pa sve do kraja godine, odnosno do 21.12.2018. godine. Svi ste pozvani da nam se pridružite. Kroz treninge prilagođene rekreativcima i početnicima u sportu, dovest ćemo sve polaznike na zavidnu razinu kako fizičke tako i psihološke spreme, te kroz edukativne radionice educirati polaznike o važnosti bavljenja sportom i pravilne prehrane te njihovom utjecaju na zdravlje, kao i o važnosti fair playa, odnosno poštivanju pravila i jednakom tretmanu svih uključenih osoba i promjena svijesti o važnosti uključivanja u sportske aktivnosti od najranije dobi.

    Zbog gore navedenih razloga početkom 2018. godine, točnije 08.01.2018. pokrenuli smo i program pod nazivom "Sportom do zdravlja". Ovim programom želimo kroz edukativno informativne radionice, dane otvorenih vrata sportskog kluba/udruge, prezentacije/demonstracije u javnim ustanovama, objavom oglasa u lokalnim medijima, te postavljanjem plakata, bannera kao i podjelom letaka u lokalnoj zajednici, osigurati uključivanje novih članova, koji bi se u kratkom vremenu doveli do razine da se mogu priključiti radu već postojećih članova i time ojačati bazu kluba, te od njih izgraditi trajne sportaše i rekreativce. Treninzi se odvijaju u posebnim dobnim i morfološkim skupinama, najmanje 3 puta tjedno, tako da se svakoj skupini pristupa na za njoj specifičan način, osiguravajući najadekvatniji napredak. Jednom mjesečno održat će se radionice o važnosti bavljenja sportom i pravilne prehrane te njihovom utjecaju na zdravlje, kao i o važnosti fair playa, odnosno poštivanju pravila i jednakom tretmanu svih uključenih osoba i promjena svijesti o važnosti uključivanja u sportske aktivnosti od najranije dobi.