• Nakon oslobađanja Koreje od Japanske kolonijalne vlasti poslije 2. svjetskog rata, Korejski narod počeo je vraćati osjećaj nacionalne samosvijesti, a s njom i tradicionalne folklorne igre koje ponovno postaju popularne. Song Duk-Ki, majstor taekkyondoa, demonstrirao je borilački sport pred prvim predsjednikom Republike Koreje, Syngman Rheejom, jasno razlikujući Taekwondo od Japanskog karatea kojeg su naučavali Japanske vlasti.

    Stručnjaci borilačkih vještina počeli su otvarati svoje taekwondo vježbaonice po cijeloj zemlji i nakon završetka Korejskog rata (1950.~1953.) taekwondo je postao popularan među crnim pojasima u zemlji, šaljući oko 2000 taekwondo majstora u više od 100 zemalja za treniranje stranaca.

  • 1979. predsjednik Svjetske Taekwondo Federacije (WTF) izabran je za predsjedavajućeg Svjetske Federacije Neolimpijskih Sportova. WTF je postao IOC priznata sportska federacija 1980. što je taekwondo uvrstilo u obitelj olimpijskih sportova.

    Nakon toga, poslije nominacije Taekwondoa za nacionalni sport 1971., osnovan je današnji Kukkiwon 1972. kako bi bio središnja vježbaonica(gimnazija) kao i mjesto raznih taekwondo natjecanja. Godinu poslije 28.svibnja 1973. nastala je Svjetska Taekwondo Federacija (WTF) koja trenutno ima 108 zemalja članica. Godine 1973. održano je Prvo Svjetsko Taekwondo prvenstvo, a 1974. Azijsko Taekwondo prvenstvo. 1975. godine taekwondo je priznat kao službeni sport od strane Američke udruge amatreskih atletičara (AAU), te također postao član GAISF-a i CISM-a 1976.godine.

    Danas iza nas stoji dug put taekwondoa koji su za kratko vrijeme prešli ustrajni ljudi s ljubavlju prema tom sportu i postigli da se na Olimpijskim Igrama u Sydneyu taekwondo prikaže kao atraktivan svjetski borilački sport.